zaterdag 21 maart 2015

High tea recepten: Bananenbrood



Bananenbrood, opeens is het helemaal hip.
Het is vet en suikerarm, zit boordevol vezels en is reuze gezond.
Dus ik ontkwam er ook niet aan toen ik vorige week een High Tea voor mijn familie en vrienden organiseerde:

Ik moest een bananenbrood bakken.....
Gelukkig staat internet vol met recepten voor bananenbrood (alleen al op 24kitchen staan er 35) Dus zo moeilijk leek het mij niet
Na een stuk of 10 recepten bekeken te hebben heb ik door verschillende recepten te combineren mijn eigen recept gemaakt. Ik moet zeggen dat het zeer in de smaak viel bij mijn gasten.
Omdat rijpe bananen van zichzelf al heel zoet zijn heb ik geen suiker heb gebruikt tijdens de bereiding.
Mijn bananenbrood is gezond maar bovenal heel lekker!

Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen (het lekkerste zijn die waarvan de schil vol zit met bruine spikkeltjes)
3 eieren
90 gram meel naar keuze (ik heb amandelmeel gebruikt omdat dit glutenvrij is)
50 gram dadels zonder pit
1 theelepel bakpoeder
1 handje wal- of pecannoten
1 eetlepel cocosolie
50 gram havermout
100 gram sultana rozijnen
75 ml bruine rum
Snufje kaneel
Snufje zout
Blender of foodprocessor
Oven

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verpulver de havermout in de blender tot meel en giet dit bij het andere meel. Pureer hierna de bananen en voeg dan de dadels en noten toe. Tip: doe het niet andersom, anders blijft het onderin plakken. Klop vervolgens de eieren op en giet dit door het banaan/dadelmengsel. Voeg nu het meel en bakpoeder, rozijnen en de rum toe aan het banaan/dadelmengsel en kneed alles goed door.
Vet een cakevorm in met de kokosolie en giet het beslag in de vorm, leg bovenin nog wat noten.
Zet de cakevorm in de oven en bak 15 minuten, zet hierna de oven op 180 graden en bak het brood af in 20-25 minuten. Check na 20 minuten of het brood gaar is door er een sateprikker (of breinaald) in te prikken. Als het brood gaar is komt de prikker er droog en schoon uit.
Laat het brood een minuut of 20 afkoelen en stort het uit de vorm.

Dit bananenbrood is een dag of 3 houdbaar maar je kan het natuurlijk ook invriezen om dagelijks een plakje te nemen bij je kopje thee

www.teaworld24.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten