zondag 12 april 2015

Groene thee smoothies
een geweldige manier om gewicht te verliezen
 

Smoothies zijn een geweldig hulpmiddel om gewicht te verliezen.
Indien de juiste caloriearme ingrediënten gebruikt worden zullen de extra kilo’s eraf vliegen. Smoothies zijn er in veel varianten en het is niet moeilijk de juiste combinaties te kiezen. Veelal is de basis voor een smoothie melk of vruchtensap, om extra calorieën te vermijden kunnen deze vervangen worden door thee water of ijs.
Kruidenthee is een goede vervanger voor vruchtensap. Groene thee bevat veel gezonde stoffen en geeft een milde smaak aan je smoothie.
Er is veel onderzoek, met name in Aziatische landen, verricht naar groene thee.
Zoals ik al eerder in mijn blog heb geschreven bevat groene thee veel antioxidanten, voorkomt en bestrijdt het vele vormen van kanker en is goed voor het hart.
Over de voordelen van groene thee zou ik mijn hele blog vol kunnen schrijven.
Hieronder nogmaals de belangrijkste:
Tokio Design, Nippon Black
 • Bevordert vetverlies
 • Beschermt tegen een groot aantal vormen van kanker
 • Verzorgd het cardiovasculaire systeem
 • Helpt ouderen verblijf mentaal te blijven, en geeft bescherming tegen leeftijd gerelateerde psychische ziekten
 •  Vecht tegen de griep
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Verbetert de gevoeligheid voor insuline bij type 2 diabetes
 • Helpt bij de opbouw van sterke botten
 • Beschermt de lever
 • Verbetert het uithoudingsvermogen
Ik dacht dat ik veel wist over groene thee maar toen ik ging google’n was ik op zijn zachts gezegd een beetje overdonderd van alle resultaten die op mijn computerscherm tevoorschijn kwamen.
Als basis voor een groene thee smoothie neem je een kop sterke groene thee of beter: maak een pot thee en vries deze in als ijsblokjes.

Banaan spinazie groene thee Smoothie:
 • 1 kopje groene thee of 8 ijsblokjes thee
 • 1 handje wilde spinazie
 • 1 banaan
 • 1 theelepel kokosolie
 • 1 theelepel honing
 •  Evt. 1 kopje bosvruchten (bevroren te koop in de supermarkt)
Calorieën: 174
Vet: 5g
Eiwit: 2g
Koolhydraten: 34g
Vezel: 4g
Suiker: 20g
Vitamine A: 10% (richtlijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
Vitamine C: 31% (richtlijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
Vitamine K: 182% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
Calcium: 4% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
IJzer: 6% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Mango Avocado Groene Thee Smoothie
 • 1 kop groene thee
 • 1 kop verse of bevroren mango brokken
 •  1/2 middelgrote avocado
 • 1 hand spinazie
 • 1/2 eetlepel kokosolie
 • Een snufje zeezout
 •  Een beetje honing of ahornsiroop (optioneel, mango  is zoet genoeg voor mij)
Calorieën: 329
Vet: 22g
Eiwit: 4g
Koolhydraten: 35g
Vezel: 10g
Suiker: 23g
Vitamine C: 131% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
Vitamine K: 216% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
Calcium: 6% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
IJzer: 14% (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Drink deze Smoothies morgens in plaats van je ontbijt en je zal merken dat je de gehele dag minder last hebt van een honger gevoel en veel minder zin hebt in foute snacks.

Informatie over diverse gewichts- verliezende smoothie ingrediënten:
Avocado: een van de betere ingrediënten tot gewichtsverlies, het geeft je smoothie een romige smaak. Avocado’s leveren gezonde vetten die zorgen voor een verzadigd en tevreden gevoel waardoor je in staat bent het tot een volgende maaltijd vol te houden. Avocado’s  bevatten een groot scala aan gezondheid bevorderende  vitaminen en mineralen.
Bessen: Alle bessen, aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen voegen een grote hoeveelheid smaak aan je smoothie zonder toevoeging van heel veel calorieën of suiker. Bovendien, ze zijn rijk aan vezels, die helpen je dieet vol te houden, en antioxidanten voor je algehele gezondheid.
Cayennepeper: Dit kruid voegt niet alleen een kick toe aan je smoothie maar het verhoogt ook je vermogen tot gewichtsverlies. De verbinding die hier verantwoordelijk voor is heet Capsaicine.
Capsaïcine verminderd de behoefte aan koolhydraten later op de dag en beteugelen daardoor de eetlust.
Kaneel: Dit populaire kruid helpt de bloedsuikerspiegel  te reguleren. Het resulteert in een vermindering van de hoeveelheid overtollige bloed glucose die kan worden opgeslagen als vet. Aangetoond is dat buikvet gevoeliger is voor de effecten van kaneel dan andere delen van het lichaam.
Kokosolie: Dit is mijn nummer één smoothie gewichtsverlies ingrediënt. 
Bij elk dieet is namelijk de inname van gezonde vetten noodzakelijk, hierdoor blijf je in een optimale gezondheid. De overheersende vetten (middellange keten) in kokosolie worden door het lichaam energie niet te worden opgeslagen als vet. Hierdoor raak je verzadigd energiek en voel je je goed.
Gezonde vetten zijn essentieel voor je algehele gezondheid en helpen je voor lange tijd een verzadigd gevoel te doen houden en zijn daardoor een integraal onderdeel voor een dieet met als resultaat blijvend gewichtsverlies.
Gezonde vetten zitten onder meer in avocado, kokosolie, noten en notenpasta.
Bladgroenten: (Greens) zoals boerenkool, spinazie, paardenbloem, brandnetel, en sla, bevatten veel
fytonutriënten en laag in calorieën. Ze zijn ook rijk aan vezels. Zorg ervoor dat je voldoende van deze “Greens” binnenkrijgt.
Pulp van fruit: Gooi als je bijvoorbeeld een sinaasappel uitperst niet het pulp weg maar gebruik het in je smoothie  voor een natuurlijke bron van vezels.

Welke ingrediënten moet je vermijden of minimaliseren?
Er zijn tal van grote voedingsmiddelen en supplementen die je smoothies smaak geven zonder overtollige calorieën Er zijn echter ook een aantal valkuilen. Bijna iedereen denkt dat een smoothie een gezonde optie is maar er zijn enkele ingrediënten die gematigd te worden gebruikt of zelf gemeden moeten worden.
Gebruik geen suiker en minimaliseer het gebruik van gezonde suiker zoals honing en ahornsiroop.
Ingeblikt fruit of groenten: Verse producten is altijd het beste, maar als je niet kunt vinden wat je wilt, kies dan voor diepvriesproducten. Ingeblikte groenten en fruit hebben vaak toegevoegde conserveringsmiddelen en zoetstoffen die de hoeveelheid calorieën te verhogen, ook zijn ze een aanzienlijke hoeveelheid van hun voedingswaarde verloren. Verse en diepgevroren groenten en fruit te behouden hun gehalte aan nutriënten veel langer dan ingeblikte producten.
Zuivel: Zuivelproducten zoals melk, ijs of bevroren yoghurt zijn gemeenschappelijke ingrediënten in smoothies, maar ze zijn boordevol extra calorieën. Er zijn uitzonderingen, zoals rauwe melk en Griekse yoghurt, die zijn rijk aan eiwit en bevatten weinig suiker, maar de meeste zuivelproducten moeten worden vermeden.
Vruchtensap: In de winkel gekocht sap is vaak rijk aan suiker en calorieën en heeft weinig voedingswaarde of vezels. Vele bevatten toegevoegde zoetstoffen. Een beperkte hoeveelheid van 100 procent vers sap is natuurlijk prima, maar te veel zal je totale (slechte) calorie-inname verhogen.
Eiwit poeders: Dit lijkt misschien een goede manier om eiwitten te krijgen tijdens je dieet, maar natuurlijke bronnen zijn altijd een betere keuze als het gaat om gewichtsverlies, gebruik alleen natuurlijke, gezonde eiwitbronnen zoals noten, zaden, gelatine, en Griekse yoghurt. 
Zoetstoffen: gebruik alleen natuurlijke gezonde zoetstoffen


En voorts:
Zorg altijd voor voldoende groenten, gezonde vetten, hoogwaardige eiwitten, volle granen, en matige hoeveelheden fruit bij uw gewone maaltijden en voldoende lichaamsbeweging, ben actief neem voldoende slaap.
Door het bovenstaande zal niet alleen je stress verdwijnen maar heb je je streefgewicht bereikt voor je het weet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten