zaterdag 21 maart 2015

Gemberthee, het ideale middel om af te vallen

 Gember vermindert de eetlust. Dit is gebleken uit onderzoek een groep mannen met obesitas dagelijks gemberthee dronk. Wat bleek, deze mannen hadden minder honger en vaker een voller gevoel. Gemberthee is ideaal om mee af te vallen.
Gember zit vol met gezonde vitaminen en bouwstoffen die de gesteldheid van het lichaam bevorderen. De drie belangrijkste zijn: Gingerol, Shogaol en antioxidanten. Gingerol is een plantaardige voedingsstof die misselijkheid en het braken tegengaat. Waardoor de spijsvertering beter verloopt. Aan Shogaol ontleent gember zijn pittige smaak, dit is misschien niet de lekkerste smaakmaar door deze stof is gember wel heel gezond. Shogaol reduceert namelijk de kans op hart en vaatklachten. Antioxidanten verwijderen vrije radicalen uit het lichaam. Vrije radicalen doen cellen en weefsels schade aan en kunnen daarom op lange termijn hart- en vaatziekten en orgaanklachten veroorzaken. Dit effect wordt voorkomen door het drinken van gemberthee.
De combinatie van bovenstaande 3 stoffen en het feit dat gemberthee de eetlust reduceert is de reden waardoor je met gemberthee kan afvallen.
Om optimaal te kunnen afvallen met gemberthee Drink je 2 grote mokken thee per dag, 1 mok ’s morgens en 1 mok ’s avonds voor het eten. Als je de gemberthee op deze momenten drinkt profiteert je lichaam optimaal van het eetlust reducerende effect.
Natuurlijk is gemberthee een goed hulpmiddel om af te vallen maar echt en blijvend afvallen werkt alleen in combinatie met een gezonde levensstijl.
Van alleen het drinken van gemberthee val je op de lange termijn een paar kilo’s af maar als je snel, goed maar vooral blijvend wilt afvallen zal je je levensstijl moeten aanpassen.
Dus buiten het drinken van gemberthee eet je natuurlijk voldoende groente en fruit en sport je een paar keer per week.
Gemberthee maken is heel gemakkelijk en met de juiste ingrediënten is het ook nog eens heel lekker. Het voordeel van zelfgemaakte verse gemberthee is dat je altijd goed verse of gedroogde gember gebruikt en daardoor altijd heerlijke verse thee hebt.
Gember heeft een heerlijk verwarmend effect op je lichaam. Als je gedroogde gember gebruikt, heeft dit nog meer gezondheidseffecten dan de verse variant. Dit komt doordat bij gedroogde gember alleen de werkende bestanddelen overblijven na het droogproces. Dit zorgt er dan voor dat de gemberpoeder geconcentreerder is dan de verse. Deze thee is niet alleen lekker in de winter wanneer het buiten koud is, maar ook wanneer het warm is.

Hoe maak je gemberthee?

 
Ingrediënten
• 4 kopjes water
• 5 cm gemberwortel
• schijf citroen
• 1 theelepel honing
Bereiding

Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken. Doe de gemberplakjes in een pannetje en giet er het water bij. Doe het deksel op de pan en laat de gember voor 15-20 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de thee schenk de thee in een theepot. Voeg naar smaak honing en de schijf citroen toe aan de thee. De plakjes gember kunnen weggegooid worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten