IJsthee
Er zijn verschillende manieren om ijsthee te maken, te
weten: de warme en koude methode.
Warme methode:
Kook ongeveer 1 liter water, doe ongeveer 7 gram (2 eetlepels) thee in het thee filter.Maak je zwarte thee dan gebruik je kokend water. Wil je witte of groene thee maken laat dan het gekookte water eerst afkoelen tot 80 graden, anders verbrand de thee en gaat deze bitter smaken.
Laat de thee enkele minuten trekken. Verwijder het
theefilter en voeg kruiden zoals munt en citroenmelisse, eventueel wat honig en wat schijfjes citroen of sinaasappel toe.
Laat de thee afkoelen in de koelkast en serveer de thee met wat ijsblokjes.
Helemaal lekker is het als je ijsblokjes maakt met een stukje fruit erin!
Koude methode:
Deze methode duurt langer maar heeft mijn voorkeur.Het resultaat is veel verfijnder, de thee krijgt een subtiele en zachte smaak.
Het koude water ontrekt namelijk andere stoffen uit de thee dan heet water, waardoor de ijsthee een milde frisse maar bovenal minder bittere smaak krijgt.
Gebruik ook voor deze methode ongeveer 7 gram losse thee en een liter water.
Doe het water, de thee, kruiden, citrusfruit en eventueel wat honing in een glazen karaf of fes.
Zet de afgesloten karaf in de koelkast en laat deze minimaal 8 uur trekken.
Zeef de thee en serveer met ijsblokjes.
IJsthee bevat veel antioxidanten.
Antioxidanten zijn voedingsstoffen die ons beschermen tegen vrije radicalen.
Belangrijk is dat je ze volop binnen krijgt zodat je gezond vitaal oud kunt worden.
Vrije radicalen zijn een bron van ziektes en veroudering in je lichaam.
Het bevatten van veel vrije radicalen in je lichaam gaat samen met velerlei ziektes.
Zoals kanker en hart en vaatziektes maar ook met Alzheimer, ontstekingen beroertes en stijve gewrichten. Tevens zorgen een
Antioxidanten zijn voedingsstoffen die ons beschermen tegen vrije radicalen.
Belangrijk is dat je ze volop binnen krijgt zodat je gezond vitaal oud kunt worden.
Vrije radicalen zijn een bron van ziektes en veroudering in je lichaam.
Het bevatten van veel vrije radicalen in je lichaam gaat samen met velerlei ziektes.
Zoals kanker en hart en vaatziektes maar ook met Alzheimer, ontstekingen beroertes en stijve gewrichten. Tevens zorgen een
de beste manier om antioxidanten binnen te krijgen is door het eten van gezonde voeding,zoals groente, fruit, noten kruiden en specerijen, kiemen, pitte en zaden, pure chocolade en thee.
Gemiddeld aantal antioxidanten per soort thee per kop:
Witte thee 100-150
mg
Groene thee 75-130 mg
Zwarte thee 40-50 mg
Rooibos thee 15-20 mg
Groene thee 75-130 mg
Zwarte thee 40-50 mg
Rooibos thee 15-20 mg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten