zondag 11 mei 2014

Een High Tea of Afternoon Tea kost al snel € 15 tot € 30 per persoon.
Een behoorlijke uitgave, vooral als je besluit dit te doen samen te doen met een aantal vriendinnen, zussen en schoonzussen.
Je bent dan al snel tussen de € 100,-- en € 150,-- kwijt.
Maar waarom organiseer je er zelf niet eentje?
Gezellig aan de keukentafel, in de tuin of tijdens een picknick (mooie plekjes genoeg in Nederland)
De hapjes die je nuttigt tijdens de High Tea zijn legio, je kan eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen.
Hoe organiseer je een onvergetelijke High Tea?

  • Zoek een geschikte locatie
  • Nodig gezellige mensen uit
  • Verstuur (eventueel per post) een uitnodiging en vraag de genodigden of ze ook iets lekkers willen maken (stem dit wel af, zodat niet iedereen met hetzelfde komt)
  • Verzamel allerhande serviesgoed, servetten, etagères en theepotjes uit (hoe bonter hoe gezelliger)
  • Koop verschillende soorten (losse) thee
www.teaworld24.nl
Natuurlijk heb je thee nodig en verder serveer je een combinatie van zoete en hartige hapjes.
Serveer de thee uit verschillende theepotten, elke thee heeft zijn eigen pot en wordt geserveerd in allerlei verschillende theekopjes, hoe bonter hoe gezelliger. Serveer de hapjes op etagères,
Voorbeelden van zoete hapjes:
Scones met jam lobbig geslagen room, muffins, koekjes, mini appeltaartjes, bonbons, kaneelvingers
Voorbeelden van hartige hapjes: Sandwiches (met roomkaas, zalm en mierikswortel of brie en komkommer) of, focaccia met tomaat, wraprolletjes , pizzapuntjes
De mogelijkheden zijn legio!
Vanaf nu plaats ik elke week een nieuw recept
Deze week begin ik met een klassieker die bij geen enkele high tea mag ontbreken:

Ingrediënten200 gr bloem + om te bestuiven
1 zakje bakpoeder a 16 gr
1 snufje zout
50 gr boter
1 zakje vanillepoeder
150 ml melk
Jam, slagroom en/of fruit
MaterialenBakplaat met bakpapier
Glas of vorm van ca 5 tot 7 cm

BereidingVerwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
Bestuif het werkvlak in met bloem en leg het deeg hierop. Doe ook wat bloem op je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik
Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Besmeer met jam en en lobbig geslagen slagroom. 
Volgende week een hartig recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten